Το πρόγραμμα Γραφικών Τεχνών στο EUC παρέχει το βασικό υπόβαθρο και τις γνώσεις στον κλάδο της βιομηχανίας των γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων, των ψηφιακών μέσων στην οπτική επικοινωνία και του τρισδιάστατου σχεδιασμού (3D). Οι φοιτητές αποκτούν βασικές επαγγελματικές δεξιότητες στην επικοινωνία και στη προβολή προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι εγκαταστάσεις στο EUC για τις ανάγκες του προγράμματος προσομοιώνουν με τρόπο σύγχρονο και μοντέρνο, με τις προδιαγραφές διαφημιστικών γραφείων και εταιριών παραγωγής, συντείνοντας σε μια θετική και παραγωγική εμπειρία των φοιτητών.

Η τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού προσωπικού, οι ανταλλαγές φοιτητών με το πρόγραμμα Erasmus, οι διαγωνισμοί, τα φεστιβάλ και τα συνέδρια κρατούν ψηλά το δημιουργικό πνεύμα των φοιτητών αφού μπορούν να ασχοληθούν με τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στον τομέα των γραφικών τεχνών. Οι τεταρτοετείς φοιτητές τοποθετούνται για την πρακτική τους άσκηση σε εταιρίες γραφικών τεχνών, διαφημιστικά γραφεία και εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εργασιακή εμπειρία πριν από την αποφοίτησή τους.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Γλώσσες: Αγγλικά | Ελληνικά 
Διάρκεια: 4 χρόνια 
Διδασκαλία: On Campus 
ECTS: 240
 

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Διαφήμιση
  • Γραφικός Σχεδιασμός ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες
  • Σχεδιασμός Ιστοσελίδων
  • Μάρκετινγκ
  • Ψηφιακά Μέσα
  • Εταιρίες Τηλεοπτικής Παραγωγής

Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών

Το Τμήμα Τεχνών διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών (International Motion Festival), το μόνο στην Κύπρο που οργανώνεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Στο Φεστιβάλ έχει απονεμηθεί η διάκριση EFFE LABEL για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Europe for Festivals – Festivals for Europe, μετά  από διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης ανάμεσα σε 39 χώρες της Ευρώπης.

Motion Vibes

Tο Τμήμα Τεχνών έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Motion Vibes, που επιτρέπει σε φοιτητές με προβλήματα ακοής να κατανοήσουν τη συναισθηματική αξία της μουσικής, και με τη βοήθεια των κατάλληλων εικόνων, να προσθέσουν ήχο στα κινούμενα γραφικά τους. Το Motion Vibes παρουσιάστηκε από την καθηγήτρια του τμήματος Δρ. Δήμητρα Εγγλέζου, στο διεθνές συνέδριο Motion Design Education Summit στο Δουβλίνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 
Δομή ΠρογράμματοςECTS
Υποχρεωτικά Μαθήματα180
Μαθήματα Επιλογής24
Μάθημα Γενικής Εκπαίδευσης6
Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής12
Πτυχιακή Εργασία12
Πρακτική6
Σύνολo240