Η Κύπρος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς  τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, με ξενοδοχεία και θέρετρα παγκοσμίου κύρους, προσφέροντας στους φοιτητές και στους αποφοίτους μας συναρπαστικές ευκαιρίες κατάρτισης και τεράστιες δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης στον κλάδο της φιλοξενίας  και του τουρισμού. Το πτυχίο Διοίκησης Φιλοξενίας και Τουρισμού στο EUC καλύπτει τις επιχειρηματικές αρχές που αφορούν σε θέματα του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα, όπως και σε θέματα διοργάνωσης εκδηλώσεων, διαχείρισης τροφίμων και ποτών, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, τουριστικός σχεδιασμός και αειφόρος ανάπτυξη και στρατηγικός σχεδιασμός  μάρκετινγκ.

Οι φοιτητές μας αποκτούν σημαντική εργασιακή εμπειρία κατά τη συμμετοχή τους σε προγράμματα πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι απόφοιτοί μας εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία, σε εθνικές αρχές τουρισμού, σε συνεδριακά κέντρα τόσο στην Κύπρο και το εξωτερικό η συνεχίζουν τις σπουδές τους σε προγράμματα όπως το MBA ή σε πιο εξειδικευμένους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γλώσσες: Αγγλικά
Διάρκεια:4 χρόνια
 
Διδασκαλία:On Campus
 
ECTS:240
 

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Ξενοδοχεία
  • Ταξιδιωτικοί Οργανισμοί
  • Εθνικές Αρχές Τουρισμού
  • Διοργάνωση Εκδηλώσεων
  • Συνεδριακά Κέντρα
  • Δημόσιες Σχέσεις

Job Forum

Ξενοδοχεία, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις  συμμετέχουν στο ετήσιο Job Forum που διοργανώνεται στην πανεπιστημιούπολη όπου επιλέγουν φοιτητές για να εργαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες μέσα στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης

Εμπειρία σε 5αστερα Ξενοδοχεία

Φοιτητές τοποθετούνται κάθε καλοκαίρι για σκοπούς πρακτικής άσκησης σε ξενοδοχειακούς οργανισμούς όπως Hilton, Four Seasons, Grand Resort.

Λίστα με συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Συνεργασία με Costa Navarino

Το EUC συνεργάζεται με τον ξενοδοχειακό οργανισμό Costa Navarino στην Ελλάδα για σκοπούς πρακτικής άσκησης των φοιτητών του

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  
Degree RequirementsECTS
General Education Courses30
Business Core Courses36
Major Courses156
Free Electives Courses18
Total Requirements240