Το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Αθλητική Επιστήμη στο EUC εφοδιάζει τους φοιτητές με προηγμένη και εφαρμοσμένη γνώση σε τομείς όπως η Βιοχημεία της άσκησης, η Αθλητική Εμβιομηχανική, η Αθλητική Διατροφή, η Εργοφυσιολογία, η Εργομετρία, ο Προπονητικός Σχεδιασμός και άλλοι συναφείς τομείς. Οι φοιτητέςμέσω μια άρτια δομημένης μαθησιακής εμπειρίας, αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες οι οποίες απαιτούνται για το σχεδιασμό, την καθοδήγηση και την αξιολόγηση και της προπόνησης και της φυσικής κατάστασης αθλητών και αθλουμένων.

Οι φοιτητές εξειδικεύονται τόσο στη Μεγιστοποίηση της Αγωνιστικής Απόδοσης σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό αθλητισμό, καθώς επίσης στην προαγωγή της ανθρώπινης υγείας και ευρωστίας του ευρύτερου πληθυσμού. Η φοίτηση πραγματοποιείται σε ένα υπερσύγχρονο και δυναμικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον, όπου μέσω διαδραστικών εφαρμογών παρέχεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες του αθλητισμού να συμπληρώσουν τις γνώσεις και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Γλώσσες: Ελληνικά
Διάρκεια: 18 μήνες
Διδασκαλία: On Campus
ECTS: 90

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
  • Αθλητικές Ομοσπονδίες και Οργανώσεις
  •  Εργομετρικά Κέντρα
  • Υπηρεσίες Αθλητικής Αναψυχής
  • Εξιδεικευμένα Κέντρα Άσκησης και Αποκατάστασης
  • Έρευνα και Εκπαίδευση

ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ: 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους προγραμμάτων Υγείας και Ζωής (όπως η Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή, Διατροφή, Ιατρική, Βιολογία, Βιοχημεία, Δημόσια Υγεία, Φυσικοθεραπεία, κ.ά.). Αιτούντες των οποίων το βασικό πτυχίο δεν προέρχεται από τις Επιστήμες Υγείας και Ζωής δύνανται να εγγραφούν στο Πρόγραμμα, αφού προηγουμένως παρακολουθήσουν τα εισαγωγικά μαθήματα της Ανατομίας και Φυσιολογίας του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  
Δομή ΠρογράμματοςECTS
Υποχρεωτικά Μαθήματα Κορμού60
Μεταπτυχιακή Διατριβή30
Σύνολo Πιστωτικών Μονάδων/ECTS90