Το πρόγραμμα Ιατρικής στο EUC προσελκύει φοιτητές με υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, που είναι αληθινά αφοσιωμένοι στην επιστήμη της Ιατρικής και αποφασισμένοι να βελτιώσουν το επίπεδο υγείας σε όλο τον κόσμο. Ως φοιτητής ιατρικής θα ανήκεις σε μια διεθνή κοινότητα φοιτητών, θα εκπαιδεύεσαι σε προηγμένα εργαστήρια προσομοίωσης, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, θα διδάσκεσαι από έμπειρους, εγνωσμένου κύρους καθηγητές, μεταξύ των οποίων και δυο κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ, ενώ παράλληλα θα αναπτύξεις βασικές δεξιότητες μέσω κλινικής πρακτικής από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών σου.

Το EUC διατηρεί αποκλειστικές συμφωνίες με τα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Κύπρο, για τις βασικές κλινικές πρακτικές των φοιτητών. Τα τελευταία χρόνια, το δίκτυο συνδεμένων νοσοκομείων επεκτάθηκε στην Ελλάδα με το Γενικό Νοσοκομείο ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και τον Όμιλο Υγεία, καθώς και στο Ισραήλ με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah. Συγκριτικό πλεονέκτημα για την κλινική άσκηση των φοιτητών ιατρικής αποτελούν οι αποκλειστικές συνεργασίες με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και το American Medical Center, στην Κύπρο. Τα καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης σε 10 χώρες, όπως ΗΠΑ, ΗΒ, Ισραήλ και Ελλάδα, συμπληρώνουν και ενισχύουν τα ερευνητικά και κλινικά ενδιαφέροντα των φοιτητών μας.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Γλώσσες: Αγγλικά
Διάρκεια: 6 χρόνια
Διδασκαλία: On Campus
ECTS: 360

Ίδρυση Ιατρικής Σχολής του EUC στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

H Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει από το Σεπτέμβριο του 2022 το πτυχίο Ιατρικής (MD Medicine) στην Γερμανία με εγκαταστάσεις στην Φρανκφούρτη πλήρως εξοπλισμένες και σχεδιασμένες για την επιτυχή προετοιμασία των φοιτητών.

Οι φοιτητές Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Φρανκφούρτη θα έχουν την ευκαιρία για κλινική εκπαίδευση σε διάφορα νοσοκομεία με τα οποία το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει συνάψει συμφωνίες. Με την διεθνή καταξίωση των 5 αστεριών στη βαθμολογία QS Stars, το πρόγραμμα Ιατρικής στην Φρανκφούρτη εγγυάται μια άρτια εκπαίδευση με εξαίρετες μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης παγκοσμίως.

5 Αστέρια για το πρόγραμμα Ιατρικής

Το Πρόγραμμα Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Αυτή η σημαντική διάκριση αριστείας βασίστηκε στην απόδοση του προγράμματος σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και τη δύναμή του, τη γενική ικανοποίηση των φοιτητών, την αναλογία καθηγητών-φοιτητών, καθώς και τον δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων. Πέρα από την επιβεβαίωση αριστείας στο πρόγραμμα της Ιατρικής, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία 5 Αστέρων (Rated For Excellence) για τη συνολική του απόδοση, όπως επίσης και για τους τομείς Διδασκαλίας, Απασχολησιμότητας, Διεθνοποίησης, Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, και Φοιτητικών Υπηρεσιών/Στήριξης Φοιτητών.

Πλήρη Διαπίστευση από το WFME

Η Σχολή Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου έχει λάβει πλήρη διαπίστευση από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), τον εθνικό φορέα διαπίστευσης αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ιατρική Εκπαίδευση (WFME), που είναι η υψηλότερη δυνατή διαπίστευση που προσφέρεται. Η Πιστοποίηση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί ορόσημο για την Σχολή, καθώς η διαπίστευση μέσω του WFME και του ΔΙΠΑΕ υποδηλώνουν το υψηλό επίπεδο Ιατρικής Εκπαίδευσης που παρέχεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η διαπίστευση καθιστά την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανόνα της Εκπαιδευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Απόφοιτων Ιατρικών Σχολών (ECFMG), σύμφωνα με τον οποίο από το 2023 οι υποψήφιοι πρέπει να αποφοιτήσουν από ιατρική σχολή που είναι διαπιστευμένη από φορέα αναγνωρισμένο από το WFME. Η Ιατρική Σχολή του ΕΠΚ κατέχει επί του παρόντος ένα πρώτο ποσοστό επιτυχίας 80% για το Πρώτο Μέρος της Εξέτασης της Αμερικάνικης Ιατρικής Αδειοδότησης Εξετάσεων (USMLE) και 100% πρώτο ποσοστό επιτυχίας στο δεύτερο μέρος των εξετάσεων USMLE.

Κλινική Άσκηση

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο, ιδιαίτερα με τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Λευκωσίας. Επιπρόσθετα, το δίκτυο των συνδεδεμένων νοσοκομείων στην Κύπρο, συμπεριλαμβάνουν του Ινστιτούτου  Νευρολογίας και Γενετικής, του ιδιωτικού Νοσοκομείου Αρεταίειον, του ιδιωτικού Ιπποκράτειο, του ιδιωτικού νοσοκομείου Απολλώνιο και του Γενικού Νοσοκομείου ΙΑΣΩ και ΙΑΣΩ Παίδων, και Όμιλος Υγεία στην Ελλάδα.

Αποκλειστικές Συνεργασίες με Πρότυπα Ιατρικά Κέντρα

Συγκριτικό πλεονέκτημα της για τους φοιτητές της Ιατρικής είναι η αποκλειστική συνεργασία με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο για την κλινική άσκηση των φοιτητών.

Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG)

Η Ιατρική Σχολή έχει εγκριθεί από το Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG). Με την έγκριση αυτή, οι φοιτητές και απόφοιτοι της Ιατρική Σχολής μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο ECFMG για να παρακαθίσουν τις εξετάσεις US Medical Licensing Examination (USMLE) και Πιστοποίηση στις ΗΠΑ. Η πιστοποίηση από το ECFMG είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση των προσόντων των ιατρών που επιθυμούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές, για να αποκτήσουν την ειδικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως επίσης να αποκτήσουν άδεια άσκησης στις ΗΠΑ. Συνεργασία με το Harvard Τ.Η. Chan School of Public Health

Η Σχολή κατέταξε στο ενεργητικό της ακόμη μια στρατηγική συμφωνία με ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στο κόσμο, το Harvard Τ.Η. Chan School of Public Health.

Η Ιατρική Σχολή είναι ο συντονιστής του προγράμματος «Principles and Practice of Clinical Research (PPCR)» που προσφέρεται διαδικτυακά και τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές του Harvard T.H. Chan School of Public Health. Διεθνές Δίκτυο για Summer Externships

Η Ιατρική Σχολή έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο για summer externships για πρακτική εμπειρία (κλινική και ερευνητική) των φοιτητών της, με νοσοκομεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Shriners Hospitals for Children (HΠA), Imperial College London (HB), Barts of the London School of Medicine (HB), Weizmann Institute of Science (Ισραήλ) and Hebrew University of Jerusalem at the Laboratory of Ada Yonath (Nobel Laureate). Internal Market Information System (IMI)

Η Ιατρική Σχολή του EUC έχει επίσημα αναγνωριστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο και περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα Internal Market Information System (IMI). 

Αυτό ευνοεί την κινητικότητά των αποφοίτων της Σχολής τόσο για άσκηση επαγγέλματος ή εκπαίδευση εντός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 
Degree RequirementsECTS
YEAR 160
YEAR 260
YEAR 360
YEAR 460
YEAR 560
YEAR 660
Total Requirements360