Ταχύρυθμο σεμινάριο 12 ωρών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χρήστες γεωργικών φαρμάκων είτε είναι επαγγελματίες είτε όχι.
Τα γεωργικά φάρμακα αποτελούν πολύτιμο εργαλείο του κάθε παραγωγού για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας τέθηκαν κανόνες μέσω της θέσπισης Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Σήμερα πρωταρχικός στόχος είναι η ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, αφού παρέχει προστασία τόσο στο χρήστη γεωργό όσο και στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. Βοηθά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων που είναι χρήσιμα στη γεωργία και όχι μόνο. Τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα με ήπιες καλλιεργητικές μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον είναι σήμερα περιζήτητα στην αγορά, γιατί είναι ασφαλή και υγιεινά και προτιμούνται από τον καταναλωτή.

Τόσο οι «επαγγελματίες αγρότες» όσο και οι «μη επαγγελματίες αγρότες» είναι υποχρεωμένοι να λάβουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων καθώς οι διατάξεις του ν.4036/2012 αφορούν σε «πιστοποίηση γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων».

Η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την αγορά γεωργικών φαρμάκων επαγγελματικής χρήσης, σύμφωνα με τον Νόμο 4036/2012.

Στα πλαίσια της κατάρτισης των ενδιαφερομένων παρέχουμε την δυνατότητα παρακολούθησης σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων ώστε να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις και να αποκτήσουν πιστοποίηση.

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε σαράντα (40) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον είκοσι (20) ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια 5 χρόνια και αφορά τα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Μπορούν οι χρήστες να μην λάβουν μέρος στο σεμινάριο αλλά μόνο στις εξετάσεις.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης: ΦΕΚ αριθμ. 1883/01-08-13

Κόστος προγράμματος σεμιναρίου: 70€ ανά συμμετοχή. 63€ για 2 άτομα και επάνω (ομαδική εγγραφή)

Διάρκεια προγράμματος σεμιναρίου: 12 ώρες

Κόστος εξέτασης: 70€ (περιλαμβάνει το παράβολο 50€) . Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να συμμετέχει μόνο στις εξετάσεις. Το σεμινάριο δεν είναι υποχρεωτικό

Η πιστοποίηση θέλει ανανέωση ανά 5 έτη.

ΑΡΤΑ
T. 2681 400037
Περιφερειακή Οδός Άρτας​ (δίπλα στην εφορία)

Ώρες 10:00 – 14:00 και 17:00 -21:00 καθημερινά

 

Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και να σας καλέσουμε εμείς άμεσα για να σας λύσουμε όλες τις απορίες:

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης*