Το Πτυχίο Λογιστικής του EUC προετοιμάζει τους φοιτητές για μια καριέρα στον οικονομικό,  ελεγκτικό και λογιστικό τομέα. Οι εγκεκριμένοι λογιστές είναι πάντα σε υψηλή ζήτηση. Το πτυχίο περιλαμβάνει μαθήματα όπως οικονομική και διοικητική λογιστική, έλεγχος, φορολογία και  χρηματοοικονομικά, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στις δεξιότητες που απαιτούνται για εργοδότηση τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν περαιτέρω πιστοποιήσεις από τα κορυφαία Βρετανικά επαγγελματικά λογιστικά σώματα ACCA, ICAEW, AIA και CIMA.

Οι πτυχιούχοι απαλλάσσονται έως 9 από τα 13 μαθήματα του ACCA και έως 12 από τα 15 μαθήματα του ICAEW (ACA).  Μέσω πρακτικής άσκησης, οι φοιτητές συνδέονται με τα Τέσσερα μεγαλύτερα διεθνή Ελεγκτικά/Λογιστικά Γραφεία (Big Four), καθώς και με άλλους τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Γλώσσες: Αγγλικά
Διάρκεια: 4 χρόνια
Διδασκαλία: On Campus 
ECTS: 240 

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Λογιστικό
  • Φορολογίας
  • Ελεγκτικό
  • Επενδύσεων
  • Διοίκησης
  • Χρηματοοικονομικών
  • Τραπεζικό
  • Δημόσιο Τομέα

Αναγνώριση από ACCA και ICEAW

Το πτυχίο λογιστικής του ΕUC αναγνωρίζεται από τα διεθνή επαγγελματικά σώματα ACCA και ICEAW του Ηνωμένου Βασίλειου.

Απαλλαγές από ACCA και ICEAW

Πτυχιούχοι του ΕUC απαλλάσσονται 12 από τα 15 μαθήματα του Association of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και 9 από τα 13 μαθήματα του Association of Certified Chartered Accountants (ACCA).

Εργοδότηση στους Big Four Απόφοιτοι του προγράμματος έχουν εργοδοτηθεί από τα μεγαλύτερα ελεγκτικά/λογιστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όπως PWC, KPMG, Deloitte, EY

Εκπαίδευση των Trainees Ελεγκτικά/λογιστικά γραφεία συνεργάζονται με την Σχολή Επαγγελματικών Σπουδών, που στεγάζεται στην πανεπιστημιούπολη του EUC, για την εκπαίδευση των trainees τους για τις εξετάσεις  των Certified ή Chartered Accountant

Παγκόσμια Βραβεία

Trainees έχουν πέτυχει παγκόσμια βραβεία στα papers του Advanced Taxation (87%), Financial Reporting (94%), Advanced Audit and Assurance (79%)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  
Degree RequirementsECTS
Major Requirements162
Accounting/Finance/Business Electives60
Free Electives18
Total Requirements240