Το Πτυχίο Οδοντιατρικής στο EUC είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με βάση τα υψηλότερα ευρωπαϊκά και βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης. Ως φοιτητής οδοντιατρικής θα ανήκεις σε μια διεθνή κοινότητα φοιτητών, θα εκπαιδεύεσαι σε προηγμένα εργαστήρια προσομοίωσης, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας υπό την επίβλεψη έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών, ενώ παράλληλα θα κατέχεις το σημαντικό πλεονέκτημα ανάπτυξης βασικών δεξιοτήτων μέσω της κλινικής πρακτικής στην Ιδιοκτήτη Οδοντιατρική Κλινική του EUC. 

Οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, όπως Ανατομίας, Προσομοίωσης Εικονικής Οδοντιατρικής, Προσομοιωτών Στόματος και Ψηφιακής Οδοντιατρικής.  Το πτυχίο οδοντιατρικής αναγνωρίζεται διεθνώς και οι απόφοιτοί μας μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του General Dental Practioner σε περισσότερες από 32 Ευρωπαϊκές χώρες. Το Τμήμα Οδοντιατρικής είναι μέλος τους Association of Dental Education in Europe (ADEE), γεγονός που επιτρέπει στους φοιτητές και αποφοίτους να ενημερώνονται και να παρακολουθούν διαρκώς τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της Οδοντιατρικής.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Γλώσσες: Αγγλικά
Διάρκεια: 5 χρόνια
Διδασκαλία: On Campus
ECTS: 300

Εγκεκριμένο από το ADEE

Το Bachelor of Dental Surgery είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στα υψηλότερα Ευρωπαϊκά και Βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης, και κυρίως στο «“2009 Update of the Profile and Competences for the Graduating European Dentist που εγκρίθηκε από τo Association of Dental Education in Europe (ADEE).

Το Τμήμα Οδοντιατρικής της Ιατρικής Σχολής είναι μέλος του ADEE.

Η ιδιότητα μέλος στην Ένωση Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης της Ευρώπης διασφαλίζει την συμβατότητα και συνεχή ενημέρωση του προγράμματος σπουδών έτσι ώστε οι απόφοιτοί του να έχουν αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο προσόντων και δεξιοτήτων.

Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις

Η προκλινική και κλινική εκπαίδευση πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές υψηλών προσόντων. 

  O τεχνολογικός εξοπλισμός που υποστηρίζει την προκλινική εκπαίδευση περιλαμβάνει υπερσύγχρονα απτικά συστήματα και προσομοιωτές οδοντιατρικής ακτινολογίας. Η κλινική άσκηση πραγματοποιείται στην Ιδιόκτητη Οδοντιατρική Κλινική του πανεπιστήμιου, στοχεύοντας στην άμεση σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση.

Άσκηση Επαγγέλματος

Το Πτυχίο Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (General Dental Practitioner)

Καριέρα στην Οδοντιατρική

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στις ιδιωτικές τους κλινικές, σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία και κοινοτικές κλινικές. Οι απόφοιτοι μπορούν να ειδικευτούν σε τομείς όπως Ορθοδοντική, Παιδοδοντιατρική, Οδοντική χειρουργική, Περιοδοντολογία και άλλα.

Οδοντιατρική Κλινική

Ο πρωταρχικός ρόλος της Οδοντιατρικής Κλινικής που λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η άρτια εκπαίδευση των φοιτητών Οδοντιατρικής, ώστε αυτοί/αυτές να γίνουν εξαιρετικά καταρτισμένοι οδοντίατροι με βασικές δεξιότητες και κλινικές ικανότητες. Η στοματική φροντίδα που παρέχεται από τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες Οδοντιατρικής του πανεπιστημίου μας πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη, καθοδήγηση και ευθύνη ιδιαίτερα έμπειρων οδοντιάτρων, κατόχων οδοντιατρικών ειδικοτήτων, με μεταπτυχιακούς τίτλους οδοντιατρικών εξειδικεύσεων και καθηγητών πανεπιστημίου. Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς μας λαμβάνουν οδοντιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας, ενώ οι φοιτητές μας αποκτούν ουσιαστική πρακτική εμπειρία σε ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης. Μπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό έντυπο για την Οδοντιατρική Κλινική εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 
Degree RequirementsECTS
All students pursuing the Bachelor of Dental Surgery (B.D.S.) program must complete the following requirements: 
YEAR 160
YEAR 260
YEAR 360
YEAR 460
YEAR 560
Elective Courses 
Total Requirements300