Το πτυχίο στο Aviation Management του EUC είναι το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρεται στην Κύπρο. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους της αεροπορικής βιομηχανίας, όπως αεροπορικές εταιρείες, υπηρεσίες αερολιμένων και μεταφορών και οργανισμούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης πιλότων. Το πτυχίο είναι μοναδικό στο είδος του γιατί προσφέρει δύο επιλογές ειδίκευσης  – Commercial Operations και Air Operations. 

Η ειδικότητα στο Commercial Operations επικεντρώνεται σε τομείς διαχείρισης της αεροπορικής βιομηχανίας όπως  αερολιμένων, αερομεταφορών, υπηρεσίες εδάφους, πωλήσεις και ασφάλεια αερολιμένων. Η ειδικότητα στο Air Operations απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια επαγγελματία πιλότου και αναγνωρίζεται διεθνώς. Για την άδεια επαγγελματία πιλότου οι φοιτητές, πέρα των μαθημάτων σπουδών, χρειάζεται να συμπληρώσουν τις προαπαιτούμενες ώρες πτήσεως για να πιστοποιηθούν ως εμπορικοί πιλότοι. Σήμερα, με την ραγδαία ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας, το πτυχίο στο Aviation Management σε συνδυασμό με την άδεια επαγγελματία πιλότου ενισχύει σημαντικά τις προοπτικές εργοδότησης και ανέλιξης στον τομέα αυτό.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Γλώσσες: Αγγλικά
Διάρκεια: 4 χρόνια
Διδασκαλία: On Campus
ECTS: 240

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Αεροπορικές Εταιρείες
  • Αερολιμένες
  • Ασφάλεια Αερολιμένων
  • Υπηρεσίες Εδάφους
  • Αερομεταφορές

Το πρόγραμμα δεν αποδεχεται καινούργιες αιτήσεις για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. 

Με προδιαγραφές EASA 

Η πρακτική εκπαίδευση πληροί τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency, EASA) και αναγνωρίζεται διεθνώς για σκοπούς άσκησης επαγγέλματος 

Πρακτική Εκπαίδευση 

Η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Aviator Flight Center στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, που είναι το μοναδικό εγκεκριμένο – αδειούχο κέντρο από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας στην Κύπρο, για εκπαίδευση επαγγελματιών πιλότων. 

Προσόν για Προαγωγή 

Επιπρόσθετα το πρόγραμμα απευθύνεται και σε επαγγελματίες του χώρου (όπως πιλότοι, αεροσυνοδοί, λειτουργοί αεροδρομίων) που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο στο Aviation Management για σκοπούς προαγωγής και ανέλιξης στο τομέα τους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 
Degree RequirementsECTS
General Education Requirements15
Core Requirements100
Specialization Requirements80
Major Electives35
Free Electives10
Total ECTS240